пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Переможці обласного фестивалю «Українська паляниця»

В усі часи, в усі віки, в усіх народів на землі було найбільшою святістю, коли на столі лежав хліб. Тяжко він діставався людям, але був найдорожчим за все на світі, бо давав життя.
Україна – держава з давньою і багатою культурою хліборобства. 
У нашого народу є багато традицій, пов’язаних з хлібом.
05 жовтня 2017 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» було проведено обласний фестиваль «Українська паляниця», у якому брали участь вихованці Комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради.
У рамках фестивалю «Українська паляниця» проводилась виставка хлібних виробів та презентація місцевого обряду. Для популяризації місцевих традицій вихованцями було обрано один із епізодів обряду бобринецького весілля – обдаровування родичів та гостей короваєм, шишками і гільцем. Гуртківці відшукали, вивчили та продемонстрували                 на конкурсі звичаї та пісні, пов’язані з даними елементами традиційного весілля у нашому місті, а також презентували виставку весільної здоби, прикрасивши її поезією учасників літературної студії «Спадок», які з синівською любов’ю пишуть про рідний край та хліборобів.
Участь в обласному фестивалі дала можливість познайомитись із традиціями Кіровоградщини, що пов’язані з хлібом.
Вихованці гуртків «Школа лідерів» та «Дивограй» серед 14 команд області посіли ІІІ місце.




Немає коментарів:

Дописати коментар