четвер, 21 червня 2018 р.

Літній відпочинок учнів міських шкіл

        Літо – найулюбленіша пора, яку завжди з нетерпінням чекають діти. Адже це найдовший період відпочинку, нових пригод, подорожей, знайомств. Збереження здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей є важливим напрямком державної політики на сучасному етапі. Адже здоров’я – це запорука не лише хорошого настрою, а й працездатності та творчості учнів протягом усього навчального року.
      З 01 по 16 червня 2018 року для 326 школярів (з них - 125 дітей пільгових категорій) розпочалася зміна в 4 пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста.
          З 01 червня розпочато оздоровчу кампанію у міських дошкільних навчальних закладах.
Всі навчальні заклади міста своєчасно та якісно здійснили підготовку до відпочинкового періоду.
      На базі КЗ «Бобринецьке НВО «НВК «Гімназія – ЗШ І-ІІІ ступенів №1» працювали табори «Веселятко», «Зелений клин» (філія № 1), «Веселка» (філія № 2), на базі КЗ «ЗШ І-ІІІ ступенів № 5» - «Здоров’я».
          Пришкільний табір – це місце, у якому проходить робота з організації змістовного дозвілля та виховання свідомих громадян незалежної України. Організація відпочинку дітей передбачала різноманітність вибору заходів, можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби. Школярі одночасно поєднували відпочинок і пізнавальну діяльність, спорт і розваги.
      Між розвагами для дітей працювали станції: «Інтелектуальна»,«Спортивна», «Англомовна», «Музично-релаксаційна», «Ігрова», «Дослідницька», «Інформаційно-комунікативна». Тому життя в таборах було насичене. Дозвілля учнів проходило весело і з користю.
       З цією метою були підготовлені розважально-тематичні програми (святкові концерти, ігри-розваги, пісенні вернісажі, розважальні програми), спортивно-масові та розважально-ігрові заходи (квести, змагання між загонами, літні розваги, інтерактивні ігри, спортивні чемпіонати), конкурси (малюнків на асфальті, поробок, ігри-конкурси), екскурсії (до районної дитячої бібліотеки, краєзнавчого музею, дитячої бібліотеки, районного центру зайнятості, музею ПАТ «Бобринецька сільгосптехніка», 3-D кінотеатру, заочні подорожі).
      Робота проводилася згідно плану виховної роботи. Всі види діяльності здійснювалися відповідно до режиму дня. Режим дня відповідав потребам дитини, було гармонійно поєднано відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій. Змістовному і цікавому життю в пришкільному таборі сприяла чітко спланована робота колективів освітніх закладів, які зробили все можливе для того, щоб життя у таборі було цікавим, різноманітним та насиченим.
       Здорова нація – здорові діти. У таборах проходили Дні здоров′я та Дні безпеки. Оформлено куточки «Абетка безпеки» та «Безпека життєдіяльності», які містили цікаву і необхідну інформацію як для учнів, так і для батьків. Щоденно проводилися бесіди з безпеки життєдіяльності. Організовано роботу «Школи безпеки» (перегляд презентацій, вікторини, конкурси, ігри, практичні заняття). З профілактичною бесідою «Правила дорожнього руху та їх неухильне дотримання під час літніх канікул» завітали представники патрульної служби та лейтенант ювенальної служби Таран М.О.
       1 червня вихованці прийняли активну участь у святковій ході та квесті до Дня захисту дітей.
       13 червня у міському парку проведено Олімпійський день.
       Незабутні враження залишились у дітей після екскурсійних поїздок до м. Миколаєва, м. Одеси, державного заповідника-музею І.К.Карпенка Карого, Кропивницького дендропарку.
   Особлива увага приділялась національно-патріотичному, фізичному вихованню, повазі до народних звичаїв і традицій.
    Для здоров'я важливі повноцінне харчування, рух, відпочинок. У пришкільних таборах було організовано раціональне та збалансоване дворазове харчування, на яке міською радою виділено 118,8 тис. грн. з місцевого бюджету. У раціон входили свіжі овочі та фрукти, соки, а також кондитерські вироби, м'ясні, рибні продукти. Вартість 1 дітодня в таборах - 28 грн.
     Табірна зміна закінчилася, але гарний настрій, незабутні враження та яскраві емоції, які отримали діти, будуть супроводжувати їх все літо.
    Цього літа заплановано оздоровлення 39 дітей пільгових категорій будуть оздоровлені у стаціонарних таборах на узбережжі Чорного моря за рахунок путівок, придбаних міською радою.
Тож гарного всім відпочинку та приємних вражень!







Немає коментарів:

Дописати коментар